fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Tour de France op Flightradar | Video

De Tour de France is weer volop bezig. Op de televisie is prachtige actie te zien, maar hoe ziet nu eigenlijk de route eruit die de renners afleggen? Flightradar 24 en Ito World Design Lab hebben dit inzichtelijk gemaakt in een video.

Signalen

Zodra de wielrenners aan hun track beginnen, springen een aantal motors, helikopters en fixed-wing vliegtuigen in actie. De motors en laagvliegende helikopters (uitgerust met cameracrews) zenden hun camerasignalen uit naar vliegtuigen die boven hen vliegen en die sturen de signalen weer door naar de productiewagens, waar de regisseur kiest welke beelden worden getoond. Vanaf daar worden de beelden naar een satelliet gestuurd en zo komt de video op TV terecht.

Route

Ito World Design Lab heeft in een video de route van de vliegtuigen boven de eerste laag helikopters gevisualiseerd. Deze vliegtuigen volgen precies het peloton en geven zo dus een bijzondere kijk op de route.

TdF Stage 11 Flight Paths from ItoWorld on Vimeo.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button