fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Werknemers Heathrow dreigen met zomerstaking

Werknemers van de Londense luchthaven Heathrow zijn van plan om op de drukste vakantiedagen in de zomer te gaan staken.

Staking

De acties zijn gepland voor 26 en 27 juli, 5 en 6 augustus en op 23 en 24 augustus. Ongeveer 4000 werknemers van de vakbond Unite hebben voor deze staking gestemd.

Loon

Met de acties wil het personeel meer loon eisen. De directie bood een opslag van gemiddeld 2,7 procent, maar dat werd verworpen. Heathrow roept Unite op om weer om de tafel te zitten met elkaar.

Noodplannen

In een reactie zegt een woordvoerder van Heathrow teleurgesteld te zijn dat de medewerkers gaan staken. “We zullen noodplannen implementeren om ervoor te zorgen dat de luchthaven open blijft en veilig functioneert tijdens elke geco√∂rdineerde actie.”

British Airways

Ook piloten van British Airways dreigen in augustus te staken. Gesprekken tussen de maatschappij en pilotenvakbond BALPA over een loonsverhoging zijn stukgelopen. British Airways bood een loonsverhoging van 11,5 procent over drie jaar, maar dat werd verworpen door de vakbond. Leden hebben tot 22 juli om te stemmen over de stakingsplannen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button