Air France-KLMAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Air France-KLM kondigt nieuwe vliegtuigorder aan’

Air France-KLM zal eind van deze maand een nieuwe vliegtuigorder aankondigen. Dat schrijft de Franse krant La Tribune. Op basis van welke bron de krant de informatie brengt is niet bekend.

De aankondiging zal bij de presentatie van de halfjaarcijfers op 31 juli plaatsvinden.

Air France
Het luchtvaartbedrijf is van plan de korte- en middellangeafstandsvloot te vernieuwen. Daarvoor wordt voor Air France gekeken naar de Airbus A320neo en de A220-300. Voor Transavia overweegt men de Boeing 737 MAX. Echter zal een keuze pas worden genomen als de problemen rond het toestel zijn opgelost. Door technische problemen staan alle 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond.

A380
Naast nieuwe short-haul toestellen wordt gekeken naar de toekomst van de Airbus A380 van Air France. Op termijn moeten de vliegtuigen worden vervangen. Hiervoor staan de Boeing 787 en de A330neo op de nominatie. Topman Ben Smith zou niet tevreden zijn met de A380’s, die regelmatig mankementen vertonen. De kleinere vliegtuigen moeten bovendien op de langere termijn financieel meer opleveren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close