LiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing 777X-motor uitgeroepen tot krachtigste straalmotor ooit

De straalmotor voor de nieuwe Boeing 777X, beter bekend als de GE9X, is uitgeroepen tot krachtigste vliegtuigmotor ooit voor een passagiersvliegtuig. Guiness World Records reikte een certificaat uit aan General Electric, de fabrikant van het type.

Grootste
De GE9X is de grootste motor die straks beschikbaar is voor verkeersvliegtuigen. De romp van een Boeing 737 is in diameter net iets kleiner dan die van de GE9X-straalmotor.

Sterker
Het type heeft een stuwkracht van 134.300 pond, zo bleek tijdens de tests. Het is daarmee sterker dan de huidige 777-motor, de GE9-115B, die momenteel de grootste in zijn soort is.

Getest
Later dit jaar vindt de eerste testvlucht plaats met de 777X, waarbij de motor daadwerkelijk in de lucht getest wordt onder het nieuwe vliegtuig. Tot dusver werden vluchttests uitgevoerd met een speciaal aangepaste Boeing 747.

Emirates ontvangt volgend jaar de eerste 777X, Lufthansa volgt daarna.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/