IncidentenOpmerkelijkOverig nieuws

Gebarsten ramen door overvliegende straaljager bij Londen

In de buurt van Londen zijn ramen gebarsten nadat straaljagers van de Britse luchtmacht door de geluidsbarrière vlogen. Er zijn vier schadeclaims ingediend meldt het ministerie van Defensie. 

Jet2
Het betreft Typhoon-toestellen van de Royal Air Force, die op 22 juni dit jaar een vliegtuig van Jet2 begeleidden naar Londen Stansted, wegens een agressieve passagier. Meerdere bewoners maakten melding van trillende huizen, nadat de harde knal was te horen.

Door de schok raakte een raam van een huis en een broeikas beschadigd. De luchtmacht zal de claims in behandeling nemen.

Toegestaan
Volgens Defensie is het normaliter niet toegestaan om tijdens trainingen boven land door de geluidsbarrière te vliegen. Echter zijn noodsituaties uitzondering op de regel. Volgens het ministerie is de nationale veiligheid prioriteit en was het daarom noodzakelijk. Wel begrijpt de RAF dat het hinderlijk is geweest voor bewoners.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button