fbpx
Naast het nieuwsTravel

Wegdromen van Berlijn | Video

Altijd al de Berlijnse muur van dichtbij willen zien of een toren van 365 meter hoog willen bezoeken? In Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is dit mogelijk. Verder vind je in Berlijn veel imposante bezienswaardigheden en kan je zelfs picknicken of sporten op een (oude) landingsbaan! Al met al, is Berlijn voor een weekendje weg een heerlijke bestemming, die niet al te ver van huis is.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een prominente bezienswaardigheid van Berlijn en is hedendaags het symbool van de stad. Oorspronkelijk diende de Brandenburger Tor, die in de 18e eeuw is gebouwd, als stadspoort die naar het stadscentrum leidde. Hoewel de Brandenburger Tor nu zeer geliefd is bij de toeristen, kende de trekpleister ook turbulente tijden. Zo werd de poort in de Tweede Wereldoorlog ernstig verwoest en tijdens de Koude oorlog werd deze zelfs ingesloten. Nadat de Berlijnse muur viel, verzamelden mensen zich rond de stadspoort, waardoor de Brandenburger Tor het symbool werd van de Duitse eenwording. 

Brandenburger Tor ©WikiCommons Norbert Nagel

Reichstag

Het Reichstag gebouw is de plek waar het Duitse parlement zetelt. Naast een belangrijke politieke functie, trekt het gebouw ook veel kijkers. Dit komt mede door haar fraaie architectuur en de glazen koepel. De koepel komt tot 47 meter hoog en sinds de opening in 1999, hebben al 40 miljoen bezoekers van het uitzicht over Berlijn mogen genieten. 

Reichstag ©WikiCommons Oliver Alsenz

Holocaust monument

In 2005 werd het Holocaust monument geopend om de Joodse bevolking die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen te herdenken. Het monument bestaat uit 2711 betonblokken met verschillende hoogtes die variëren van 20 centimeter tot 4,5 meter. Peter Eisenman, de Amerikaanse architect, beschreef het monument met “An art piece without meaning”. Hij wilde met het monument een onaangenaam gevoel van isolement en desoriëntatie afgeven zodat mensen erover na gingen denken. 

Holocaust Monument ©WikiCommons Aleksandr Zykov

Tempelhof Luchthaven

In 1923 werd het vliegveld Tempelhof gebouwd. De luchthaven kent een lange historie en werd in de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen door de nazi’s. Ten tijde van de Berlijnse muur, diende het vliegveld als luchtbrug voor de Amerikanen. Na de val van de Berlijnse muur, kreeg Tempelhof te maken met een exponentiële groei in passagiersaantallen, desondanks werd het vliegveld in 2008 gesloten. Hedendaags liggen de oude landingsbanen nu in een groot park dat je vrij kunt bezichtigen. Om de terminal of hangar te bezoeken moet je echter wel deelnemen aan een van de vele georganiseerde tours.

Winkelgelegenheden

Aan de winkelliefhebbers heeft Berlijn ook iets te bieden! In Berlijn liggen namelijk meerdere winkelgebieden verspreidt over de stad, de winkels die daar te vinden zijn variëren van designerwinkels tot de kleinere boetiekjes. De meest bezochte winkelstraat van Berlijn is de Kurfürstendamm. Aan deze straat vind je winkels met de meest exclusieve modemerken en de meer betaalbare modeketens. Een andere veelbezochte straat is de Friedrichstraße, waar ook het Franse warenhuis Galeries Lafayette is gevestigd. 

Fernsehturm

In het midden van de stad vind je de Fernsehturm van Berlijn. Het bouwwerk is, met antenne, 365 meter hoog en is daarmee het hoogste bouwwerk van Duitsland. Naast een televisietoren, is het een populaire attractie bij de toeristen, want op 200 meter hoogte bevindt zich een restaurant en een panorama platform. In slechts 40 seconden suis je vanaf de grond naar die hoogte, waar je over heel Berlijn uit kan kijken. 

Fernsehturm ©WikiCommons Dietmar rabich

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button