fbpx
AirlinesEmbraerNaast het nieuwsProfessional

EasyJet wet-leaset een Embraer bij Duits charterbedrijf

EasyJet zal met ingang van 1 augustus een Embraer E190 wet-leasen van het op de luchthaven Keulen/Bonn gevestigde charterbedrijf WDL Aviation, zo meldt de Duitse verhuurder.

Wet-lease

De Britse prijsvechter zal bij WDL Aviation de E190 huren om de komende tijd in te zetten op routes vanaf Londen Gatwick naar Europese bestemmingen. De Embraer draagt de naam ‘Charlotte’ en heeft D-ACJJ als registratie. Het toestel heeft een leeftijd van 11,9 jaar oud en vloog voorheen in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten, voordat het in maart van dit jaar bij WDL terecht kwam.

Verkeerd land

WDL heeft al samenwerkingsverbanden met Finnair, HOP! en British Airways. Bij de Britse maatschappij ging het echter op 25 maart mis, toen de WDL-piloot de BAe-146 gedurende een vlucht van Londen City naar Düsseldorf in een verkeerd land aan de grond zette.

Vloot

De vloot van WDL bestaat uit drie BAe-146’s en drie Embaer E190’s. Het bedrijf werd in 1974 opgericht en in 2017 gekocht door de Zeitfracht Group.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button