AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A350 voor SAS krijgt vorm

De vlootvernieuwing van de SAS long-haul vloot krijgt steeds meer vorm. De eerste Airbus A350-900 voor de maatschappij heeft de assemblagehal inmiddels verlaten. 

De Scandinavische maatschappij heeft acht vliegtuigen van dit type besteld. Eind dit jaar wordt de levering van het eerste exemplaar verwacht. Met de komst van de nieuwe vliegtuigen worden de oude minder zuinige A340’s met pensioen gestuurd.

Eerste
De eerste van acht A350-900’s zal met ingang van 28 januari 2020 vanuit Kopenhagen naar Chicago vliegen. Later worden onder meer Tokio, New York en Hongkong toegevoegd aan de bestemmingen. 

Aan boord is er ruimte voor 300 personen, waarvan 40 in businessclass, 32 in premium economy en 228 in economy.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close