fbpx
EmbraerMilitairNieuwsProfessional

Eerste buitenlandse order voor Embraer KC-390

De Portugese regering heeft bij Embraer de bestelling van vijf KC-390 voor de Portugese luchtmacht definitief bevestigd. Dit maakte Embraer bekend in een persbericht.

Afnemer

Levering van de nieuwe toestellen staat gepland vanaf 2023. Waarschijnlijk zullen de KC-390’s vijf verouderde C-130H Hercules vliegtuigen van de Portugese luchtmacht gaan vervangen. Met de order wordt Portugal de eerste buitenlandse afnemer van het Braziliaanse tweemotorige transportvliegtuig. De Braziliaanse luchtmacht heeft al 30 exemplaren besteld van het toestel.

Partner

Portugal is net als Tsjechië industrieel partner in het KC-390 project. Bij het Portugese OGMA worden diverse onderdelen gefabriceerd voor het Braziliaanse vrachtvliegtuig. Maar ook op het vlak van ontwikkeling is de samenwerking met Portugal belangrijk voor de KC-390. Omdat Portugal NAVO-lid is, moeten de Portugese KC-390’s aan specifieke eisen voldoen wat betreft ‘interoperabiliteit’, het kunnen samenwerken met internationale partners.

Samenwerking

“Door beveiligde navigatie, data- en stemcommunicatie kan de KC-390 ingezet worden bij internationale operaties van de Portugese luchtmacht. Dankzij de samenwerking met Portugal voldoet de KC-390 nu aan deze eisen, waardoor het toestel ook aan de eisen van veel andere landen zal voldoen”, zo meldde Jackson Schneider, CEO van Embraer Defense & Security in het persbericht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button