IndustrieMilitairNieuwsProfessional

Eerste buitenlandse order voor Embraer KC-390

De Portugese regering heeft bij Embraer de bestelling van vijf KC-390 voor de Portugese luchtmacht definitief bevestigd. Dit maakte Embraer bekend in een persbericht.

Afnemer

Levering van de nieuwe toestellen staat gepland vanaf 2023. Waarschijnlijk zullen de KC-390’s vijf verouderde C-130H Hercules vliegtuigen van de Portugese luchtmacht gaan vervangen. Met de order wordt Portugal de eerste buitenlandse afnemer van het Braziliaanse tweemotorige transportvliegtuig. De Braziliaanse luchtmacht heeft al 30 exemplaren besteld van het toestel.

Partner

Portugal is net als Tsjechië industrieel partner in het KC-390 project. Bij het Portugese OGMA worden diverse onderdelen gefabriceerd voor het Braziliaanse vrachtvliegtuig. Maar ook op het vlak van ontwikkeling is de samenwerking met Portugal belangrijk voor de KC-390. Omdat Portugal NAVO-lid is, moeten de Portugese KC-390’s aan specifieke eisen voldoen wat betreft ‘interoperabiliteit’, het kunnen samenwerken met internationale partners.

Samenwerking

“Door beveiligde navigatie, data- en stemcommunicatie kan de KC-390 ingezet worden bij internationale operaties van de Portugese luchtmacht. Dankzij de samenwerking met Portugal voldoet de KC-390 nu aan deze eisen, waardoor het toestel ook aan de eisen van veel andere landen zal voldoen”, zo meldde Jackson Schneider, CEO van Embraer Defense & Security in het persbericht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/