fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Ryanair haalt naam MAX van Boeing 737-toestellen

Ryanair haalt de naam ‘Boeing 737 MAX 8’ van de vliegtuigen en verandert deze in de naam ‘737-8200′, dat blijkt uit foto’s van Woody Aeroimages.

Naam

De naam Boeing 737 MAX 8 is door Ryanair van het toestel gehaald en vervangen door 737-8200. De nieuwe naam op het toestel van de Ierse prijsvechter verwijst naar het model, de MAX 8, en het aantal beschikbare stoelen op het toestel, namelijk 200.

200

De 737 MAX 200 kan tot maximaal 200 personen herbergen, die allemaal in economy plaatsnemen. In 2014 plaatste Ryanair de bestelling voor 100 van deze toestellen. Inmiddels heeft de Ierse prijsvechter dat aantal al verhoogd naar 135 vliegtuigen. Door de extra stoelen wordt er per passagier 4 procent bespaard ten opzichte van een ‘normale’ 737 MAX-8. Samen met de aerodynamische verbeteringen en nieuwe motoren bespaart Ryanair 18 procent aan kosten per passagier.

Compensatie

Onlangs hebben Ryanair en Boeing een deal bereikt over de compensatie voor de problemen rondom de 737 MAX waardoor deze toestellen wereldwijd aan de grond moeten worden gehouden. Ondanks de problemen zegt Ryanair nog steeds vertrouwen te hebben in de MAX en wil zelfs meer van deze vliegtuigen bestellen.

Naam

Boeing liet halverwege juni in een interview tegenover Reuters weten nog geen plannen te hebben om de naam van de Boeing 737 MAX te veranderen. President Trump daarentegen liet aan Boeing weten dat zij het toestel moeten rebranden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button