fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Air Belgium zal weer eigen vluchten uitvoeren

Nadat Air Belgium verschillende chartervluchten voor diverse maatschappij heeft uitgevoerd, zal het later dit jaar ook weer eigen routes vliegen, en wel naar de Franse Antillen, zo meldt de maatschappij.

Franse Antillen

De bestemmingen in de Franse Antillen waar Air Belgium met ingang van 7 december met een Airbus A340 vanuit de luchthaven van Charleroi naartoe zal vliegen, zijn Pointe-à-Pitre in Guadeloupe en Fort-de-France op het eiland Martinique. Beide bestemmingen bevinden zich in de Caraïbische Zee en zijn steden in Franse overzeese departementen.

Reizigers

Air Belgium hoopt met de nieuwe vluchten naar de Franse Antillen reizigers uit België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en het westen van Duitsland te kunnen aantrekken. Eerder voerde de maatschappij eigen lijnvluchten naar Hong Kong uit, maar trok in maart van dit jaar de stekker eruit.

Charter

De maatschappij verhuurt haar Airbus A340’s ook aan derden. Zo vloog het vanuit Schiphol voor Surinam Airways naar Paramaribo, en werden ook toestellen verhuurd aan Air France en British Airways.

Bonte groep

De maatschappij wordt gefinancierd door een bonte groep investeerders, waarvan een nipte meerderheid van de aandelen in Belgische handen is, namelijk: ‘de federale investeringsmaatschappij FPIM en diens Waalse evenknie SIRW (met elk 12,5 procent van de aandelen), het bedrijf Sabena Aerospace (5,01 procent) en 3T, de vennootschap van de ceo, Niky Terzakis (19,99 procent)’, aldus de Belgische krant De Standaard. De rest van de aandelen hebben onbekende Aziatische investeerders in handen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button