AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Emirates vliegt dan toch via Barcelona naar Mexico-Stad

Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt dan begin december toch via Barcelona naar Mexico-Stad. De veelbesproken route zal dagelijks uitgevoerd worden, zo meldt de airline uit Dubai.

Veelbesproken

In maart vorig jaar kondigde Emirates aan om vanuit Dubai via Barcelona naar Mexico-stad te zullen vliegen. Later in het jaar, in september, liet Emirates weten die vluchten te zullen laten varen, omdat de route niet rendabel zou zijn. Dat kwam omdat Mexico de maatschappij toestemming gaf voor drie vluchten per week, in plaats van de dagelijkse vlucht die Emirates voor ogen had. Op de valreep van 2018 kreeg de airline alsnog groen licht om de dagelijkse vluchten uit te kunnen voeren.

Vlucht

Met ingang van 9 december zal Emirates, met een Boeing 777-200LR vanuit Dubai, via Barcelona naar Mexico-Stad vliegen. Het toestel is opgedeeld in twee klassen en biedt ruimte aan 38 passagiers in business class en 264 reizigers in economy. Ook is er ruimte voor 14 ton aan vracht op het toestel.

Fifth Freedom

De vluchten kunnen uitgevoerd worden omdat de Mexicaanse overheid de golfcarrier hier ‘fifth freedom’-rechten voor heeft gegeven. Fifth freedom rechten bieden een maatschappij de mogelijkheid om vluchten tussen steden buiten het thuisland te onderhouden. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close