AirlinesInflightNieuwsOpmerkelijkProfessional

Geen ‘fotoverbod’ bij Garuda, wel privacy respecteren

In Indonesische media verschenen berichten dat Garuda Indonesia een foto/filmverbod wil voor in de cabine. Dit blijkt echter om een vraag naar het respecteren van elkaars privacy te gaan, zo meldt een woordvoerder desgevraagd aan Up.

Fotoverbod

In verschillende Indonesische media werd er gesproken over een fotoverbod in de cabine op vluchten van Garuda Indonesia. Dit blijkt echter niet het geval te zijn, maar een ‘beroep vanuit de maatschappij naar de passagiers toe om elkaars privacy te respecteren’, aldus Ikshan Rosan, de bedrijfssecretaris bij de Indonesische maatschappij. Hij vervolgt: ‘Garuda Indonesia zet zich in voor het handhaven van de privacy van alle passagiers en vliegtuigbemanningen. Deze oproep is ook gebaseerd op rapporten, suggesties en input van passagiers die zich ongemakkelijk en gestoord voelen door de film- en documentatie-activiteiten zonder voorafgaande toestemming van de betrokkenen.’

Aanleiding

De aanleiding van de berichtgeving in de Indonesische media is een video van een bekende vlogger die op zijn vlucht in business class, in een Garuda Indonesia A330, een handgeschreven menukaart gepresteerd kreeg. Daarnaast zouden verschillende soorten wijn niet aanwezig zijn op de vlucht. Hierdoor zou de maatschappij in verlegenheid zijn gebracht en een film/fotoverbod willen invoeren. Dit blijkt nu om een advies naar passagiers te gaan om elkaars privacy te respecteren. ‘Passagiers kunnen nog steeds foto’s nemen voor persoonlijke interesses, zonder het comfort te verstoren van andere passagiers’, aldus Garuda.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button