AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigerNieuws

Iberia vervangt wegwerpplastic door duurzame alternatieven

Iberia vervangt tonnen wegwerpplastic producten door duurzame alternatieven. Hiermee reduceert de Spaanse maatschappij de hoeveelheid wegwerpplastic met 68,5 ton, aldus Iberia.

Plastic

De wegwerpplastic producten die Iberia zal vervangen zijn, onder andere, de banden rond de dekentjes en dekbedden, de roerstaafjes en rietjes. Welke producten er vervangen worden en hoeveel ton aan plastic ermee gereduceerd wordt, heeft Iberia opgesomd.

Reductie

Het vervangen van plastic rond de dekentjes voor een papieren band zorgt voor 34 ton minder plastic. De toilettasjes op de business class zonder plastic verpakking levert 1 ton plasticreductie op, geen plastic rond de koptelefoons 4 ton, kinderpakketten zonder plastic verpakking 1 ton, de roerstaafjes 2,5 ton, dunnere plastic tassen voor het ophalen van dekentjes 22 ton en de plastic rietjes die vervangen worden door papieren exemplaren levert nog 4 ton aan plasticreductie op. In totaal komen die besparingen neer op een afname van 68,5 ton aan wegwerpplastic.

Airlines

Iberia is zeker niet de eerste maatschappij die het gebruik van plastic producten vermindert. Airlines als Etihad, Air France, Delta en Air New Zealand gingen de Spaanse maatschappij voor. Ook Emirates wil in de toekomst minder plastic aan boord.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button