BoeingBusiness jetsEditors choiceLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Oud en nieuw regeringsvliegtuig samen op Schiphol | Foto’s

Op Schiphol-Oost staan de twee regeringsvliegtuigen gebroederlijk naast elkaar. De nieuwe PH-GOV wordt klaargemaakt voor vertrek, terwijl de voormalige, tijdelijke Boeing Business Jet, rustig op het platform staat.

Samen

De PH-GOV landde op 9 juli voor het eerst op Schiphol. Vanuit de Amsterdamse luchthaven zullen piloten van KLM de Koninklijke familie en regeringsleiders naar hun bestemming vliegen.

737 BBJ

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is in de Boeing-fabriek in Seattle gebouwd, waarna Fokker in Nederland het toestel van het interieur heeft voorzien. De 737 BBJ biedt plaats aan 26 personen. De PH-GOV vervangt de PH-KBX, een Fokker 70. Dit toestel is na een publiekelijk afscheid verkocht. De kosten voor de vervanging van de Fokker bedragen zo’n 90 miljoen euro, aldus het ministerie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/