BoeingBusiness jetsEditors choiceLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Oud en nieuw regeringsvliegtuig samen op Schiphol | Foto’s

Op Schiphol-Oost staan de twee regeringsvliegtuigen gebroederlijk naast elkaar. De nieuwe PH-GOV wordt klaargemaakt voor vertrek, terwijl de voormalige, tijdelijke Boeing Business Jet, rustig op het platform staat.

Samen

De PH-GOV landde op 9 juli voor het eerst op Schiphol. Vanuit de Amsterdamse luchthaven zullen piloten van KLM de Koninklijke familie en regeringsleiders naar hun bestemming vliegen.

737 BBJ

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is in de Boeing-fabriek in Seattle gebouwd, waarna Fokker in Nederland het toestel van het interieur heeft voorzien. De 737 BBJ biedt plaats aan 26 personen. De PH-GOV vervangt de PH-KBX, een Fokker 70. Dit toestel is na een publiekelijk afscheid verkocht. De kosten voor de vervanging van de Fokker bedragen zo’n 90 miljoen euro, aldus het ministerie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button