737 MAXOverig nieuwsProfessional

Ryanair: eerste MAX in 2020

Ryanair zegt in een verklaring te hopen dat het de eerste 737 MAX ergens in januari of februari volgend jaar ontvangt. Door de problemen met de MAX heeft de maatschappij zowel komende winter- als zomerperiode minder capaciteit.

Leveringen

Als de leveringen eenmaal van start gaan ontvangt Ryanair zes tot acht toestellen per maand. In mei 2020 zijn er dan 30 in de vloot, in plaats van de oorspronkelijk geplande 58. Door de verschuiving heeft Ryanair haar zomerschema moeten bijstellen. De verwachting is dat de groei in zomer 2020 zakt van 7 procent naar 3 procent. Het scheelt Ryanair naar verwachting 5 miljoen passagiers.

Krap

Het wordt krap voor Ryanair. De door de maatschappij bestelde MAX 200 is nog niet gecertificeerd. Ryanair verwacht dat die certificering een feit is twee maanden nadat de MAX weer toegelaten wordt tot het luchtruim. De planning is nu dat in september de update ter goedkeuring bij de FAA ligt en kort daarna de goedkeuring er is. Ryanair zegt uit te gaan van een vertraging van twee maanden op dit schema.

Ook heeft de Ierse prijsvechter de naam MAX van de door hen al bestelde vliegtuigen gehaald en vervangen voor een nieuwe naam.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button