AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Aeromexico blijft rode cijfers noteren in eerste halfjaar

Aeromexico blijft in het eerste halfjaar rode cijfers onder de streep noteren. Dat blijkt uit het financiële rapport over de eerste zes maanden van dit jaar van de KLM-partner.

Verlies

Zowel de omzet als het nettoresultaat daalde voor Aeromexico in het eerste halfjaar van 2019. Zo daalde de omzet met 1,1 procent naar 33.19 miljoen pesos, wat omgerekend 15,48 miljoen euro bedraagt. De nettowinst lag vorig jaar in de eerste zes maanden op omgerekend 31,48 miljoen euro, dit jaar gaat het om een nettoverlies van 12,08 miljoen euro.

Passagiers

Ook qua passagiersaantallen liep het terug in de eerste zes maanden van dit jaar. Een daling van 0,1 procent zorgde ervoor dat Aeromexico 20,962 miljoen mensen vervoerde, tegenover 20,987 miljoen in het eerste halfjaar van 2018. Wat wel steeg was de bezettingsgraad, die van 80,9 procent naar 83 procent opklom.

Kwartaal

In het tweede kwartaal noteerde Aeromexico, net zoals in het eerste kwartaal van dit jaar, een verlies. In de maanden april, mei en juni bedroeg het nettoverlies omgerekend 51,58 miljoen euro. Ook de omzet daalde met 2,6 procent naar omgerekend 785.184 euro.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close