fbpx
DuurzaamheidNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Bestemmingsplan vliegveld Twenthe van tafel geveegd

Het bestemmingsplan voor de voormalige vliegbasis Twenthe is door de Raad van State van tafel geveegd. Dit is een gevolg van een uitspraak over het Nederlandse stikstofbeleid, zo stelt de Raad van State.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan was er ruimte voor een recreatiepark en een bedrijventerrein rond de luchthaven. Drie milieuorganisaties, Stichting Lonnekerberg en omgeving (StiL), stichting Lonneker Land en Milieuraad Enschede, gingen hiertegen in beroep, omdat de uitstoot van stikstof door de bedrijven en de evenementen op het recreatieterrein de omliggende natuurgebieden zouden beschadigen.

Stikstof

De gemeente, in dit geval de gemeente Enschede, moet bij bestemmingsplannen die extra stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden, zorgen voor een compensatieplan. Dit heeft de gemeente niet gegeven en verwees naar onderzoeken in het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Eind mei oordeelde de Raad van State dat het PAS daarvoor niet bedoeld is, omdat de daarin beschreven onderzoeken gaan over maatregelen die pas in de komende jaren zullen plaatsvinden en geen betrekking hebben op de huidige situatie van het bestemmingsplan.

Twente Airport

Op het terrein van Twente Airport wordt er in de toekomst wel gebouwd, namelijk een hal voor voor drie business jets en een bedrijfsrestaurant dat plaats moet bieden aan 40.000 bezoekers per jaar.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button