fbpx
CargoNieuwsNL NieuwsProfessional

Boeing 747 van Martinair keert terug naar Schiphol

De Boeing 747-400F (Freighter) van Martinair Cargo is op dinsdag 16 juli teruggekeerd naar Schiphol, omdat de documentatie voor de vracht aan boord niet op orde was, zo meldt een woordvoerder van Air France KLM Martinair Cargo.

Caïro

De 747 met registratie PH-MPS was op weg van Schiphol naar Caïro toen de crew besloot terug te keren naar Amsterdam, omdat de administratie voor de vracht aan boord niet volledig op orde bleek te zijn. Volgens de woordvoerder wilde men het risico niet nemen om in Egypte op het vliegveld vast te blijven staan, omdat de cargo-operaties in het verschiet daar hinder van zouden ondervinden.

Terug

De Martinair-747, met een leeftijd van 29,2 jaar oud, keerde net voor Tirana om en vloog via Podgorica, Sarajevo, Graz en Dortmund terug naar de Amsterdamse luchthaven. In totaal was de 747 net geen vier uur in de lucht toen het weer op Schiphol landde. Inmiddels heeft de Boeing er alweer een nieuwe vlucht opzitten naar São Paulo in Brazilië.

Mankement

In maart van dit jaar keerde de 747 van Martinair ook terug naar Schiphol toen het richting Caïro vloog. Toen was een technische storing de reden voor de terugkeer van de Boeing naar de Amsterdamse luchthaven.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button