fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Minder volle vliegtuigen voor airBaltic in eerste halfjaar

In het eerste halfjaar van 2019 zaten de vliegtuigen van airBaltic minder vol, ondanks dat de Letse luchtvaartmaatschappij meer passagiers vervoerde. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van airBaltic.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad op de vliegtuigen van airBaltic daalde met één procentpunt naar 73 procent. Zowel het aantal vervoerde passagiers als het aantal uitgevoerde vluchten steeg respectievelijk met 19 procent en 12 procent. Daarmee vervoerde de Letse airline bijna 2,23 miljoen passagiers met 29.733 vluchten in de eerste zes maanden van dit jaar. De punctualiteit steeg met 0,5 procentpunt naar 88,6 procent op tijd uitgevoerde vluchten.

Juni

In de maand juni zag de maatschappij 528.449 passagiers op hun toestellen stappen, 24 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook het aantal vluchten steeg met 14 procent naar 5.871 vluchten. De bezettingsgraad bleef stabiel op 83 procent. Qua punctualiteit steeg het percentage van vluchten die op tijd uitgevoerd werden met 2 procentpunt naar 82 procent.

Eerste

Volgens airBaltic-topman Martin Gauss is het de eerste keer dat de maatschappij in één maand meer dan een half miljoen passagiers vervoerde. Die reizigers werden vervoerd in de 39-toestellen tellende vloot van de airline.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button