AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ondanks MAX-problemen beter dan verwacht kwartaal voor United

Ondanks dat de Boeing 737 MAX aan de grond blijft staan heeft United Airlines een beter dan verwacht tweede kwartaal neergezet, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Winst

Het netto-inkomen van United Airlines steeg in het tweede kwartaal van dit jaar, in vergelijking met dezelfde periode in 2018, met 54 procent naar 1,05 miljard dollar (936,6 miljoen euro). Toch verwacht de maatschappij dat ze voor de tweede keer de capaciteitsgroei moeten bijstellen. De originele voorspelling was een capaciteitsgroei van vier tot zes procent, nu zou die groei komen te liggen tussen de drie en vier procent.

Kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar zag United enkele hoogtepunten, zoals een recordaantal aan vervoerde passagiers, namelijk net geen 43 miljoen personen. Ook werden er 34 nieuwe binnenlandse en internationale routes gelanceerd zoals bijvoorbeeld tussen New York en Praag en de enige directe verbinding tussen de Verengde Staten en de Italiaanse stad Napels.

Vloot

Ook tekende de maatschappij tijdens de Paris Airs Show een contract voor 39 vliegtuigen van het type Embraer E175, met een koopoptie voor nog 19 van deze toestellen. Kijkende naar de ontwikkelingen rond de Boeing 737 MAX stelde de airline eerder deze maand de terugkeer van het toestel uit naar 3 november. Ook tekende de maatschappij een contract voor 19 tweedehands Boeing 737-700’s, waarvan de eerste in december geleverd zullen worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close