fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ondanks MAX-problemen beter dan verwacht kwartaal voor United

Ondanks dat de Boeing 737 MAX aan de grond blijft staan heeft United Airlines een beter dan verwacht tweede kwartaal neergezet, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Winst

Het netto-inkomen van United Airlines steeg in het tweede kwartaal van dit jaar, in vergelijking met dezelfde periode in 2018, met 54 procent naar 1,05 miljard dollar (936,6 miljoen euro). Toch verwacht de maatschappij dat ze voor de tweede keer de capaciteitsgroei moeten bijstellen. De originele voorspelling was een capaciteitsgroei van vier tot zes procent, nu zou die groei komen te liggen tussen de drie en vier procent.

Kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar zag United enkele hoogtepunten, zoals een recordaantal aan vervoerde passagiers, namelijk net geen 43 miljoen personen. Ook werden er 34 nieuwe binnenlandse en internationale routes gelanceerd zoals bijvoorbeeld tussen New York en Praag en de enige directe verbinding tussen de Verengde Staten en de Italiaanse stad Napels.

Vloot

Ook tekende de maatschappij tijdens de Paris Airs Show een contract voor 39 vliegtuigen van het type Embraer E175, met een koopoptie voor nog 19 van deze toestellen. Kijkende naar de ontwikkelingen rond de Boeing 737 MAX stelde de airline eerder deze maand de terugkeer van het toestel uit naar 3 november. Ook tekende de maatschappij een contract voor 19 tweedehands Boeing 737-700’s, waarvan de eerste in december geleverd zullen worden.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button