fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Qatar Airways vliegt voor het eerst naar Botswana

Qatar Airways heeft haar eerste directe route naar Botswana bekend gemaakt. Met ingang van 27 oktober zal de maatschappij vanuit Doha naar Gaborone vliegen, zo meldt de airline.

Eerste

Qatar Airways wordt de eerste maatschappij uit het Midden-Oosten die naar de Gaborone, de hoofdstad van Botswana, zal vliegen. Het is voor de maatschappij ook de eerste bestemming in het Afrikaanse land.

Vlucht

De maatschappij zal drie keer in de week vanuit Doha met een Airbus A350-900 naar Gaborone vliegen. Het vliegtuig is verdeeld in twee klassen. Er zijn 36 plaatsen in business class en 247 in economy. Gaborone wordt aan het netwerk van Qatar Airways toegevoegd, wat in het continent Afrika bestaat uit 22 bestemmingen in 15 landen.

Vloot

De vloot van Qatar Airways bestaat uit 225 toestellen, waarvan 30 Boeing 787-8 Dreamliners. Het andere Boeing-type waarmee de maatschappij vliegt zijn 73 ‘triple sevens’. Daarnaast bestaat de vloot uit twee Airbus A319’s, tweeëndertig A320’s, zes A321’s, vijfentwintig A330’s, vijfenveertig A350XWB’s en tien A380’s.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button