fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Recordaantal reizigers Brussels Airport in eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van het jaar reisde een recordaantal reizigers via Brussels Airport. Ten opzichte van vorig jaar groeide het aantal met 1,8 procent tot bijna 12,3 miljoen passagiers.

Star

Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt. In juni reisden 4,3 procent meer passagiers via Brussel dan in dezelfde maand vorig jaar; bijna 2,5 miljoen. “Dankzij de steeds sterkere positie van Brussels Airport in het Star Alliance-netwerk nam het aantal transferpassagiers in juni met 3,6 procent toe ten opzichte van vorig jaar.”

Homecarrier

Door de inzet van grotere toestellen, zagen maatschappijen als Etihad, United, Emirates en ANA het aantal passagiers toenemen, zegt de luchthaven. Op de korte afstand zat de groei onder andere bij homecarrier Brussels Airlines, Ryanair en Vueling. 

Vliegtuigen 

Gemiddeld genomen zaten in juni van dit jaar bijna 4 procent meer reizigers in de vliegtuigen op Brussels Airport dan in juni vorig jaar. Het aantal passagiers per vliegtuig klom van 128 naar 133. Over de eerste zes maanden van het jaar ging het om een toename van 2,4 procent.

Faillissement 

Het aantal vliegbewegingen op de luchthaven daalde in de eerste helft van dit jaar. Brussels Airport wijt dat voornamelijk aan het faillissement van WOW Air en fly bmi en de acties bij de luchtverkeersleiding skeyes. 

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button