NieuwsProfessionalVliegvelden

Recordaantal reizigers Brussels Airport in eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van het jaar reisde een recordaantal reizigers via Brussels Airport. Ten opzichte van vorig jaar groeide het aantal met 1,8 procent tot bijna 12,3 miljoen passagiers.

Star

Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt. In juni reisden 4,3 procent meer passagiers via Brussel dan in dezelfde maand vorig jaar; bijna 2,5 miljoen. “Dankzij de steeds sterkere positie van Brussels Airport in het Star Alliance-netwerk nam het aantal transferpassagiers in juni met 3,6 procent toe ten opzichte van vorig jaar.”

Homecarrier

Door de inzet van grotere toestellen, zagen maatschappijen als Etihad, United, Emirates en ANA het aantal passagiers toenemen, zegt de luchthaven. Op de korte afstand zat de groei onder andere bij homecarrier Brussels Airlines, Ryanair en Vueling. 

Vliegtuigen 

Gemiddeld genomen zaten in juni van dit jaar bijna 4 procent meer reizigers in de vliegtuigen op Brussels Airport dan in juni vorig jaar. Het aantal passagiers per vliegtuig klom van 128 naar 133. Over de eerste zes maanden van het jaar ging het om een toename van 2,4 procent.

Faillissement 

Het aantal vliegbewegingen op de luchthaven daalde in de eerste helft van dit jaar. Brussels Airport wijt dat voornamelijk aan het faillissement van WOW Air en fly bmi en de acties bij de luchtverkeersleiding skeyes. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/