fbpx
CargoEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

KLM-747 in Zimbabwe over enkele dagen terug op Schiphol

De Boeing 747 van KLM Cargo, die op maandagavond 8 juli een vleugelklep verloor, zal binnen enkele dagen terug naar Schiphol vliegen, zo meldt zowel een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up.

20 juli

Volgens de woordvoerster van KLM wordt de vleugelklep vandaag naar Harare overgebracht en zal de Boeing 747, naar verwachting, op 20 juli retour kunnen vliegen. Eerder sprak Up met een woordvoerder van Air France KLM Martinair Cargo en hij vertelde dat de maatschappij met het vliegveld, autoriteiten en Boeing afspraken heeft gemaakt over de reparatie van het toestel.

Reparatie

Die afspraken moeten volgens de zegsman ervoor zorgen dat de reparatie volledig op het vliegveld van Harare wordt uitgevoerd. Als de 747 eenmaal weer terug op Schiphol staat kan het toestel meteen weer op vluchten worden ingezet. Het toestel wordt deels gerepareerd met onderdelen van ‘een gepensioneerde KLM 747’ en deels met nieuwe onderdelen die rechtstreeks uit de Boeing-fabriek komen.

Martinair

Volgens de woordvoerder keerde daarom op 16 juli de Boeing 747-400F van Martinair terug naar Schiphol toen het op weg was naar Caïro. ‘Als de 747 in Caïro aan de grond moest blijven staan omdat de documentatie niet op orde was, plus de 747 die nog wel even aan de grond staat in Zimbabwe, dan zouden de cargo-operaties flink hinder ondervinden.’

Vleugelklep

De Boeing 747-400F staat sinds 8 juli op het vliegveld in Zimbabwe, nadat het een vleugelklep verloor boven Chitungwiza nabij Harare. Niemand raakte gewond door het verloren vleugelstuk.

https://twitter.com/Zimmorningpost1/status/1148251426029805568

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button