fbpx
DuurzaamheidNieuwsProfessionalVliegvelden

Dublin Airport vervangt wagenpark voor lage emissie-voertuigen

Dublin Airport heeft zichzelf als doel gesteld om de komende vijf jaar het wagenpark, bestaande uit 111 wagens, te vervangen voor lage emissie-voertuigen.

Duurzaamheidsplan

Het vervangen van 111 auto’s door duurzame voertuigen is een onderdeel van een groter duurzaamheidsplan. Zo zullen verschillende jeeps elektrisch aangedreven die voorheen op diesel liepen. Er werden recent zes low-emission vehicles geleverd en er zullen binnenkort nog twee geleverd worden.

Bus

Een ander onderdeel van het duurzaamheidsplan is het ombouwen van de bussen van en naar het vliegveld naar een laag-emissie voertuig. Tegen 2022 zou dat rond moeten zijn. Er zijn al verschillende testen voor uitgevoerd.

Reductie

Gedurende de afgelopen vijf jaar werd het energieverbruik van de flink naar beneden gebracht met ongeveer het equivalent van zo’n 450 tot 500 halfvrijstaande huizen, aldus de luchthaven. In de laatste 10 jaar is het waterverbruik per passagier met 26,8 liter gereduceerd. De luchthaven ontving afgelopen maand nog een recordaantal passagiers.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button