fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Ex-topman Malaysia naar easyJet

De ex-topman van Malaysia Airlines Peter Bellew is overgestapt naar easyJet. Daar zal hij de functie van chief operations officer op zich nemen, zo meldt de Britse prijsvechter.

Peter Bellew

Peter Bellew is geen onbekende in de luchtvaartindustrie. Hij begon ooit als manager op het Kerry Airport in Killarney in Ierland, waarna hij na enkele functies in 2006 bij Ryanair aan het werk ging. Op 1 september 2015 stapte hij over naar Malaysian Airlines, waar hij op 1 juli 2016 het stokje als ceo overnam van Christoph Mueller. Op 17 oktober 2017 ging Bellew weer terug naar Ryanair.

EasyJet

Zijn nieuwste carrièrestap is die naar easyJet waar hij als algemeen directeur zal aantreden. De ceo van de maatschappij, Johan Lundgren: ‘Peter heeft exceptionele ervaring in verscheidende commerciële en operationele rollen bij zowel low-cost als full service luchtvaartmaatschappijen. Hij is een goede leider die resultaten behaald. We hebben de beste persoon voor deze functie weten aan te trekken en ik ben verheugd om Peter welkom te heten in ons midden.’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button