AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Meer passagiers in minder volle vliegtuigen voor easyJet

In het eerste halfjaar vervoerde easyJet meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar, maar in minder volle vliegtuigen, dat blijkt uit de vervoerscijfers van de Britse low-cost maatschappij.

Halfjaar

In het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar, van oktober tot en met maart, vervoerde de Britse prijsvechter 13,3 procent meer reizigers dan in dezelfde periode vorig jaar, namelijk 41,6 miljoen mensen. De bezettingsgraad nam af met 1 procentpunt naar 90,1 procent. De totale omzet lag op omgerekend zo’n 2,5 miljard euro, maar het brutoverlies nam toe naar omgerekend 301 miljoen euro.

Passagiers

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar vlogen er 26,4 miljoen mensen met easyJet, een stijging van 8 procent ten opzichte van vorig jaar. De capaciteit nam met 10 procent toe, waardoor de bezettingsgraad op de vliegtuigen met 1,7 procentpunt daalde naar 91,7 procent.

Omzet

De totale omzet steeg in het laatste kwartaal met 11,4 procent naar 1,76 miljard pond (1,95 miljard euro). Daarvan groeide de passagiersinkomsten met 10,7 procent naar omgerekend 1,53 miljard euro.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close