AirlinesCO2DuurzaamheidInnovatieNieuwsNL nieuwsProfessionalToekomst NL luchtvaartTransavia

Transavia werkt met studenten samen aan innovaties duurzaamheid

Transavia is een samenwerking gestart Bit, met een onderzoeksorganisatie op het Amsterdamse Science Park, om te bouwen aan technische innovaties die bijdragen aan het verder verduurzamen van het vliegen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Studenten

De studenten die bij Bit werken zijn ‘de vijftig beste technische talenten die prototypen van hardware, software en kunstmatige intelligentie ontwikkelen voor toonaangevende bedrijven.’ De studenten komen van de Universiteit van Amsterdam en TU Delft.

Bit

Marco van der Werf, mede-oprichter van Bit: “Bit is gespecialiseerd in het ontwikkelen van projecten met de allernieuwste research onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, internet of things en Smart Robots. Die kennis zetten zij nu in om bijvoorbeeld te onderzoeken hoe het exacte gewicht van het toestel met belading realtime kan worden gemeten. Immers, wanneer het exacte gewicht van het toestel met passagiers bekend is, kan heel efficiënt worden gevlogen.”

Efficiëntie

Die efficiëntie kan weer gebruikt worden om de CO2-uitstoot van vliegtuigen te verlagen, wat het milieu ten goede komt. Transavia is al op andere vlakken bezig met duurzaamheid zoals biobrandstof op Rotterdam Airport, winglets aan vleugels die brandstof besparen en ‘investeringen in vlootvernieuwing’, aldus de maatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button