fbpx
Air FranceAirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Air France dicht bij grote Airbus-bestelling’

Air France zou dicht bij een grote bestelling bij Airbus zijn die ‘tientallen vliegtuigen van de Europese vliegtuigbouwer’ zou omvatten, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Bestelling

Volgens die bronnen zou het gaan om ‘tientallen vliegtuigen van de A320-familie en de kleinere A220-toestellen.’ De bestelling zou een order van zo’n ’50 tot 70 vliegtuigen van het A220-type’ bevatten. Die toestellen zouden de A318’s en A319’s van de Franse maatschappij moeten vervangen.

Vervanging

De vloot van de bovengenoemde vliegtuigen bij Air France bestaat uit achttien A318’s en drieëndertig A319’s. Daarvan bedraagt de gemiddelde leeftijd respectievelijk 14,2 en 18,1 jaar oud. Als de order van Air France bij Airbus geplaatst wordt, zal daar een prijskaartje aanhangen van enkele miljarden euro’s.

A220

De bestelling zou toestellen van de A320-familie en de relatief nieuwe A220 omvatten. De A220 is een nieuwe naam voor een al bestaand vliegtuig. Een jaar geleden nam Airbus een meerderheidsbelang in de verlieslijdende CSeries-productie van Bombardier. De A220-familie bestaat uit twee toestellen, de A220-100 en de A220-300, respectievelijk de voormalige Bombardier CS100 en CS300. De A220’s zijn vliegtuigen die tussen de 100 en 150 passagiers kunnen vervoeren en worden aangedreven door twee Pratt & Whitney PW1500G-motoren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button