fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Austrian Airlines verruilt Q400’s voor A320’s

Austrian Airlines zal in de loop van de komende maanden zes Airbus A320’s ontvangen. In totaal moeten tien van deze vliegtuigen tegen 2021 achttien Bombardier Q400’s hebben vervangen, zo meldt de Lufthansa-dochter.

Vlootvernieuwing

Door middel van de vlootvernieuwing wil Austrian Airlines haar positie op het vliegveld van Wenen verbeteren. Het prijskaartje dat aan deze vernieuwing hangt bedraagt zo’n 200 miljoen euro. De capaciteit van Austrian zal door de verschuiving in de vloot met tien procent toenemen.

Austrian Airlines
Austrian Airlines werd in 1957 opgericht en in 2009 opgekocht door Lufthansa. De Oostenrijkse maatschappij heeft een vloot van 81 toestellen, waaronder Airbus A319’s, A320’s en A321’s waarmee ze naar 120 verschillende bestemmingen vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button