AirlinesBoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing zet miljarden opzij voor compensatie airlines

Boeing heeft miljarden dollars opzij gezet om de verschillende airlines te compenseren die getroffen zijn door het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Compensatie

Op 24 juli maakt Boeing haar cijfers over het tweede kwartaal bekend, maar nu al meldt het bedrijf dat zij 4,9 miljard dollar (4,35 miljard euro) opzij zet om luchtvaartmaatschappijen te compenseren voor de geleden schade door het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Als gevolg van die compensatie voorziet Boeing een omzetdaling van omgerekend net geen 4,97 miljard euro.

Maatschappijen

Verschillende maatschappijen die de MAX in hun vloot hebben, hebben al bij Boeing aangeklopt voor een vorm van compensatie. Zo heeft Ryanair korting op vliegtuigen gekregen en heeft ook Norwegian ‘goede gesprekken’ met Boeing gevoerd over een vorm van compensatie. Nu de MAX naar alle waarschijnlijkheid pas begin volgend jaar weer de lucht in mag, heeft Ryanair haar groeiprognoses moeten bijstellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button