AirlinesBoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing zet miljarden opzij voor compensatie airlines

Boeing heeft miljarden dollars opzij gezet om de verschillende airlines te compenseren die getroffen zijn door het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Compensatie

Op 24 juli maakt Boeing haar cijfers over het tweede kwartaal bekend, maar nu al meldt het bedrijf dat zij 4,9 miljard dollar (4,35 miljard euro) opzij zet om luchtvaartmaatschappijen te compenseren voor de geleden schade door het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Als gevolg van die compensatie voorziet Boeing een omzetdaling van omgerekend net geen 4,97 miljard euro.

Maatschappijen

Verschillende maatschappijen die de MAX in hun vloot hebben, hebben al bij Boeing aangeklopt voor een vorm van compensatie. Zo heeft Ryanair korting op vliegtuigen gekregen en heeft ook Norwegian ‘goede gesprekken’ met Boeing gevoerd over een vorm van compensatie. Nu de MAX naar alle waarschijnlijkheid pas begin volgend jaar weer de lucht in mag, heeft Ryanair haar groeiprognoses moeten bijstellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close