AirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

Britse Ryanair-piloten stemmen om staking

De vakbond die de Britse piloten bij Ryanair vertegenwoordigt, roept haar leden op om een stem uit te brengen voor eventuele stakingen, zo meldt de pilotenvakbond BALPA.

Staking

De stemming om te kijken of er een staking in de nabije toekomst zal plaatsvinden, komt er omdat gesprekken tussen de vakbond en Ryanair over salariëring, pensioenregeling, zwangerschapsregelingen en toelages op niets zijn uitgedraaid. Volgens de bond heeft de maatschappij ‘helemaal geen aanbiedingen gedaan.’

Ryanair

De secretaris-generaal van BALPA, Brian Strutton, zegt over de kwestie: ‘onze Ryanair-vertegenwoordigers hebben geprobeerd een aantal van de vele problemen aan te pakken die voortvloeien uit het jarenlange niet-erkennen van vakbonden door Ryanair. We hebben echter helemaal geen vooruitgang kunnen boeken met Ryanair over een van onze probleemgebieden. Zoals gebruikelijk bij Ryanair is alleen de manier waarop zij het willen leidend, en kijken ze niet naar anderen.’

Stemming

De stemming zal op 24 juli plaatsvinden en de uitkomst daarvan zal op 7 augustus bekend worden gemaakt. Eerder deze maand werd een interne memo van BALPA gelekt, waarin stond dat 90 procent van de piloten stakingsplannen zouden steunen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button