fbpx
AirlinesDuurzaamheidElektrisch vliegenNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

‘Dit worden de eerste routes die elektrisch gevlogen worden’

De Amerikaanse regionale luchtvaartmaatschappij Cape Air wil in 2021 de eerste routes vliegen met een elektrisch vliegtuig, de website Anna.aero denkt te weten welke routes dat zullen worden.

Elektrisch

Cape Air wil met een elektrisch vliegtuig, Alice genaamd, waarschijnlijk tussen Boston en New York vliegen en tussen Martha’s Vineyard en Nantucket. Die routes vallen binnen het bereik van de Alice. Met het elektrische toestel zou de maatschappij, volgens de vliegtuigbouwer, haar operatiekosten met 80 procent kunnen laten zaken. De maatschappij plaatste tijdens de Paris Air Show bij de vliegtuigbouwer een bestelling met ‘dubbele cijfers.’

Seizoen

De elektrische toestellen kunnen gebuikt worden in de winterperiode op de route naar de zomerbestemming Nantucket. In de winter daalt het aantal reizigers die naar Nantucket vliegen naar zo’n 1.800 personen gedurende de hele winterperiode.

Alice

De Alice, gemaakt door vliegtuigbouwer Eviation Aircraft uit Israël, kan een afstand van zo’n 1000 kilometer overbruggen. Het toestel biedt plaats aan 9 passagiers en één piloot en heeft een kruissnelheid van zo’n 440 kilometer per uur. Het vliegtuig is 12 meter lang, een vleugelspanwijdte van 16,12 meter en een maximaal take-off gewicht van 6.350 kilo.

Alice ©Eviation

Cape Air

Cape Air werd in 1989 opgericht en heeft haar hoofdkwartier in Barnstable in de staat Massachusetts. De airline heeft een vloot van zo’n 80 vliegtuigen, voornamelijk Cessna 402C’s, en vloog vorig jaar zo’n 500.000 passagiers naar hun bestemmingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button