fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Juni goede maand voor Belgische luchthavens

Juni was een goede maand voor de Belgische luchthavens. Zelfs Antwerpen Airport zag een stijging in passagiers na maandenlang een terugloop van reizigers te noteren, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de betrokken vliegvelden.

Antwerpen

In juni kon de luchthaven van Antwerpen na maanden van teruglopende bezoekersaantal weer een plus noteren. Afgelopen maand reisden er 31.429 mensen via Antwerpen, oftewel 1,8 procent meer dan juni vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen nam af met 20,2 procent naar 3.533 bewegingen en het aantal ton vervoerde vracht steeg met 15 procent naar 283 ton.

Brussel

De grootste luchthaven van België zag een recordaantal passagiers in de eerste helft van dit jaar. In juni konden ze ook een stijging van 4,3 procent noteren, wat neerkomt op net iets meer dan 2,4 miljoen reizigers. Vorige maand vonden er 20.895 vliegbewegingen plaats op Brussels Airport, dat is een daling van 0,5% tegenover juni vorig jaar.

Charleroi

Op de luchthaven van Charleroi werden 757.525 passagiers ontvangen in juni, wat een stijging van 6 procent ten opzichte van vorig jaar inhoudt. Kijkende naar de eerste zes maanden van dit jaar ontving de luchthaven iets meer dan 3,93 miljoen reizigers; een stijging van drie procent.

Oostende-Brugge

Op het vliegveld van Oostende-Brugge werden 47.667 passagiers ontvangen, wat neerkomt op een stijging van 15,2 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 18,5 procent naar 2.499 en het aantal ton vervoerde vracht steeg flink met 68,8 procent naar 2.130 ton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button