NieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueVliegvelden

Meer reizigers, minder vluchten op Rotterdam Airport

In het afgelopen halfjaar reisden er meer reizigers via Rotterdam The Hague Airport, maar werden er minder vluchten uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de vervoerscijfers van het vliegveld.

Passagiers

Met een totaal van 971.037 reizigers was het een druk eerste halfjaar. De maand juni was zelfs de drukste ooit met 244.450 personen. Voor de eerste zes maanden van dit jaar houdt dat een stijging van 8 procent in ten opzichte van vorig jaar.

Vliegbewegingen

Ondanks dat er meer reizigers op de luchthaven waren, werden er minder vluchten uitgevoerd. Het totaal aantal vliegbewegingen daalde met 1,6 procent naar 26.288 bewegingen. Daar zijn alle soorten vluchten bij inbegrepen zoals lesvluchten, politievluchten en zakenvluchten. In mei was het aantal vliegbewegingen nagenoeg hetzelfde met één vlucht minder dan juni.

Rotterdam

Eerder deze maand liet het Rotterdamse vliegveld weten begonnen te zijn aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne, en dat er in de toekomst een zelfrijdende bus passagiers tussen metrostation Meijersplein en de luchthaven zal rijden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button