fbpx
IncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijk

Man beklimt 737-vliegtuigmotor vlak voor take-off – video

Passagiers aan boord van een Azmar Air-toestel keken vrijdagochtend verbaasd op toen vlak voor de take-off een man op een van de vleugels klom. Het vliegtuig stond op dat moment klaar op de startbaan, op de internationale luchthaven van Lagos in Nigeria.

Cabine
De man liep over het luchthaventerrein naar het vliegtuig. De piloten merkten de man op waarna ze vaart minderden. Toen de man op de linker motor klom, besloten de piloten de motoren uit te zetten.

Volgens de maatschappij probeerde de man de cabine te betreden. Hij is gearresteerd door de autoriteiten ter plaatse. Het toestel vervolgde de reis naar Port Harcourt, nadat alle inzittenden opnieuw werden gescreend.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button