fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

British Airways en Lufthansa tijdelijk niet naar Caïro

British Airways en Lufthansa hebben de vluchten naar Caïro voor de komende dagen geschrapt. Dat hebben de maatschappijen zaterdag bekendgemaakt.

Voorzorgsmaatregel
Reden voor de annuleringen is voor British Airways de veiligheid van de luchthaven. De carrier wil deze opnieuw beoordelen en vliegt daarom ten minste een week niet op de Egyptische hoofdstad. BA spreekt van een voorzorgsmaatregel, maar noemt verder geen details.

Onderzoek
Volgens de luchthaven van Caïro zijn er deze week medewerkers van British Airways op bezoek geweest om een veiligheidsonderzoek te doen. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een reisadvies aangegeven dat er een verhoogd risico op terrorisme op de luchtvaart geldt. Dit is echter alleen specifiek aangegeven voor Sharm el Sheikh.

Lufthansa bekijkt vandaag of er reden is om meer vluchten te schrappen. Als dat niet zo is hervat de maatschappij de vluchtoperatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button