AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

British Airways en Lufthansa tijdelijk niet naar Caïro

British Airways en Lufthansa hebben de vluchten naar Caïro voor de komende dagen geschrapt. Dat hebben de maatschappijen zaterdag bekendgemaakt.

Voorzorgsmaatregel
Reden voor de annuleringen is voor British Airways de veiligheid van de luchthaven. De carrier wil deze opnieuw beoordelen en vliegt daarom ten minste een week niet op de Egyptische hoofdstad. BA spreekt van een voorzorgsmaatregel, maar noemt verder geen details.

Onderzoek
Volgens de luchthaven van Caïro zijn er deze week medewerkers van British Airways op bezoek geweest om een veiligheidsonderzoek te doen. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een reisadvies aangegeven dat er een verhoogd risico op terrorisme op de luchtvaart geldt. Dit is echter alleen specifiek aangegeven voor Sharm el Sheikh.

Lufthansa bekijkt vandaag of er reden is om meer vluchten te schrappen. Als dat niet zo is hervat de maatschappij de vluchtoperatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close