fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Gatwick wil uitbreiden door reservebaan te gebruiken

Londen Gatwick wil uitbreiden door de parallelle reservebaan gelijktijdig te gebruiken met de reguliere start- en landingsbaan. De luchthaven hoopt daarmee 30 procent groei te kunnen realiseren in het aantal vluchten.

Afstand
Beide banen liggen al op de luchthaven, maar door de internationale veiligheidseisen kunnen deze niet tegelijk worden gebruikt. De tussenafstand is daarvoor te klein. Om dit probleem op te lossen is een plan ontwikkeld waarbij de reservebaan twaalf meter wordt opgeschoven, zodat er geen 198 maar 210 meter tussenafstand is.

Extra
Hiermee voldoet Gatwick aan de voorschriften, en kunnen gelijktijdig vliegtuigen landen op beide banen. De capaciteit wat betreft het aantal vluchten neemt daarmee flink toe. Zo’n 100.000 extra vluchten per jaar moet de ingreep opleveren.

Momenteel wordt de reservebaan alleen gebruikt als de reguliere baan buiten gebruik is wegens bijvoorbeeld onderhoud.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button