NieuwsProfessionalVliegvelden

Gatwick wil uitbreiden door reservebaan te gebruiken

Londen Gatwick wil uitbreiden door de parallelle reservebaan gelijktijdig te gebruiken met de reguliere start- en landingsbaan. De luchthaven hoopt daarmee 30 procent groei te kunnen realiseren in het aantal vluchten.

Afstand
Beide banen liggen al op de luchthaven, maar door de internationale veiligheidseisen kunnen deze niet tegelijk worden gebruikt. De tussenafstand is daarvoor te klein. Om dit probleem op te lossen is een plan ontwikkeld waarbij de reservebaan twaalf meter wordt opgeschoven, zodat er geen 198 maar 210 meter tussenafstand is.

Extra
Hiermee voldoet Gatwick aan de voorschriften, en kunnen gelijktijdig vliegtuigen landen op beide banen. De capaciteit wat betreft het aantal vluchten neemt daarmee flink toe. Zo’n 100.000 extra vluchten per jaar moet de ingreep opleveren.

Momenteel wordt de reservebaan alleen gebruikt als de reguliere baan buiten gebruik is wegens bijvoorbeeld onderhoud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/