HelikopterLiefhebberNaast het nieuws

Veel helikoptertypen op Dutch Heli Day Stroe

Op zaterdag 3 augustus wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Ongeveer 25 helikopters uit binnen- en buitenland zijn die dag aanwezig. Daar zitten bijzondere helikoptertypen bij.

Aankomst

Tussen 11 en 13 uur komen de helikopters aan, zoals een Cougar van de Koninklijke luchtmacht, een EC145 traumahelikopter, een EC155 van Heli Holland en een MD500 van SP Luftbild uit Duitsland. Goed vertegenwoordigd zijn helikopters van het type Robinson R44/R66 (onder andere een Oostenrijks exemplaar) en Eurocopter/Airbus EC120/H120. Ook de wat oudere typen ontbreken niet in de vorm van een Bolkow Bo 105 en Alouette III. Deze laatste helikopter staat al in Stroe. Hij is onlangs aangeschaft door Heliflight. Vermeldenswaard zijn verder de aanwezigheid van enkele AS350 Ecureuil’s, een Cabri en een Gyrocopter.

Programma

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit:

11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters
13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s
15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen 
16:00-17.00 uur: vertrek helikopters
17.00 uur: einde programma

Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen. 

JHP

De gratis toegankelijke Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. Kijk verder op www.jhp.aero.

Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button