AirbusMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus A400M voert succesvolle parachutistentest uit

Het militaire transportvliegtuig van Airbus, de A400M heeft een succesvolle test uitgevoerd met het droppen van parachutisten, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Test

De test bestond uit 50 parachutisten die door één deur aan de zijkant van het vliegtuig sprongen tijdens een overvliegende manoeuvre. Het toestel moet tegen 2021 een totaal van 58 parachutisten in één keer uit de zijkant van de A400M kunnen droppen.

Onderhoud

Eerder deze maand tekende Airbus met OCCAR, Organisation for Joint Armament Co-operation, een nieuw service- en onderhoudscontract getekend. OCCAR managet het multinationale programma voor alle landen die de A400M besteld hebben; Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje, Turkije, België en Luxemburg. 

A400M

De A400M is een militair transportvliegtuig. Op 26 juni 2008 rolde het eerste prototype uit de fabriek. De eerste testvlucht vond plaats op 11 december 2009. In 2015 crashte een A400M in zuid-Spanje tijdens een testvlucht waarbij 4 mensen om het leven kwamen. Niet alleen de crash, maar ook vele andere mankementen maken de A400M een probleemkind. 

Airbus A400M ©DGA

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/