fbpx
AirbusMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus A400M voert succesvolle parachutistentest uit

Het militaire transportvliegtuig van Airbus, de A400M heeft een succesvolle test uitgevoerd met het droppen van parachutisten, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Test

De test bestond uit 50 parachutisten die door één deur aan de zijkant van het vliegtuig sprongen tijdens een overvliegende manoeuvre. Het toestel moet tegen 2021 een totaal van 58 parachutisten in één keer uit de zijkant van de A400M kunnen droppen.

Onderhoud

Eerder deze maand tekende Airbus met OCCAR, Organisation for Joint Armament Co-operation, een nieuw service- en onderhoudscontract getekend. OCCAR managet het multinationale programma voor alle landen die de A400M besteld hebben; Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje, Turkije, België en Luxemburg. 

A400M

De A400M is een militair transportvliegtuig. Op 26 juni 2008 rolde het eerste prototype uit de fabriek. De eerste testvlucht vond plaats op 11 december 2009. In 2015 crashte een A400M in zuid-Spanje tijdens een testvlucht waarbij 4 mensen om het leven kwamen. Niet alleen de crash, maar ook vele andere mankementen maken de A400M een probleemkind. 

Airbus A400M ©DGA

Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button