AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

British Airways vervroegt ingebruikname A350 op long-haul

British Airways neemt de Airbus A350-1000 eerder in gebruik voor de verre vluchten dan gepland. Vanaf begin september kunnen liefhebbers vanuit Londen naar Dubai het nieuwe vliegtuigtype ervaren bij BA.

Training
In eerste instantie zou de eerste lange vlucht met de langste variant van de A350-serie voor British Airways plaatsvinden in oktober, met Toronto als bestemming. Dat is nu Dubai geworden. Tot die tijd wordt de crew getraind op korte vluchten, tussen Londen en Madrid.

Klassen
Er is aan boord ruimte voor 331 passagiers, verdeeld over drie klassen: Club World Business, Traveller Plus premium economy en economy, waarvan de eerste twee een nieuw design krijgen. De toestellen krijgen geen first class.

Levering
Aan het eind van dit jaar moeten er nog drie toestellen worden geleverd, gevolg door acht A350’s in 2020, vijf in 2021 en een laatste in 2022. Ook is er nog een optie voor nog eens 18 toestellen van het type.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close