Frequente reizigerNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Buitenveldertbaan weer beschikbaar voor gebruik

De Buitenveldertbaan op Schiphol is sinds zondagavond 21 juli weer open voor gebruik, zo meldt de Amsterdamse luchthaven. De baan was sinds 14 juli gesloten voor onderhoud.

Rubber

Tijdens het onderhoud werd onder andere het rubber van de baan verwijderd. ‘Vliegtuigenbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Buitenveldertbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Tevens wordt op verschillende plekken het asfalt gerepareerd. Er worden afwateringsgoten schoongemaakt en de baanmarkering wordt bijgewerkt’, aldus Schiphol.

Toekomst

In de nabije toekomst zullen de andere banen ook onder handen worden genomen voor onderhoud. Zo zal de Kaagbaan tussen 1 en 16 september gesloten worden, de Aalsmeerbaan tussen 23 september en 7 oktober en de Schiphol-Oostbaan tussen 27 oktober en 11 november, aldus BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close