fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Buitenveldertbaan weer beschikbaar voor gebruik

De Buitenveldertbaan op Schiphol is sinds zondagavond 21 juli weer open voor gebruik, zo meldt de Amsterdamse luchthaven. De baan was sinds 14 juli gesloten voor onderhoud.

Rubber

Tijdens het onderhoud werd onder andere het rubber van de baan verwijderd. ‘Vliegtuigenbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Buitenveldertbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Tevens wordt op verschillende plekken het asfalt gerepareerd. Er worden afwateringsgoten schoongemaakt en de baanmarkering wordt bijgewerkt’, aldus Schiphol.

Toekomst

In de nabije toekomst zullen de andere banen ook onder handen worden genomen voor onderhoud. Zo zal de Kaagbaan tussen 1 en 16 september gesloten worden, de Aalsmeerbaan tussen 23 september en 7 oktober en de Schiphol-Oostbaan tussen 27 oktober en 11 november, aldus BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button