AirlinesNieuwsOvernamesProfessional

Cathay rondt koop prijsvechter af

Cathay Pacific kondigde in maart aan dat het de prijsvechter Hong Kong Express Airways (HKE) gekocht heeft, nu is deze transactie afgerond, zo meldt de maatschappij.

Overname

Cathay Pacific heeft de prijsvechter uit Hong Kong voor 4,93 miljard Hong Kong dollar (555 miljoen euro) gekocht. ‘De transactie zal naar verwachting goed zijn voor de reizigers, goed voor de hub in Hong Kong en goed voor de Cathay Group. Dit omdat de respectievelijke activiteiten en bedrijfsmodellen van Cathay Pacific en HKE grotendeels complementair zijn. We zijn van plan om HK Express verder te exploiteren als een stand-alone luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van het low-cost carrier business-model’, aldus Cathay.

Nederland

Cathay Pacific is ook gevestigd op de luchthaven van Hong Kong. Met de overname van HKE kan Cathay haar netwerk uitbreiden, wat ook interessant is voor de reizigers die vanuit Nederland komen. Zij kunnen nu met één overstap in Hong Kong naar nieuwe bestemmingen vliegen die voorheen ‘lastiger’ te bereiken waren.

Rode cijfers

Eerder dit jaar gaf Cathay de jaarcijfers van 2018 prijs, waaruit blijkt dat de Aziatische maatschappij uit de rode cijfers is gekropen. De omzet steeg vorig jaar met 14,2 procent naar 12,5 miljard euro. De winst die overbleef voor Cathay bedroeg 264,2 miljoen euro tegenover een nettoverlies van circa 130 miljoen euro in 2017, het grootste verlies van Cathay in negen jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/