Historische luchtvaartLelystad AirportLiefhebberNieuwsVliegvelden

Opnames op Lelystad Airport voor nieuwe dramaserie

Vliegende Hollanders, de nieuwe dramaserie over de pionierstijd van de Nederlandse luchtvaart, wordt deels opgenomen op Lelystad Airport. Om vliegvelden in de serie uit te beelden worden locaties op de luchthaven en het themapark Aviodrome gebruikt.

Beginjaren
De achtdelige serie speelt zich af in de beginjaren van de commerciële luchtvaart, de periode waarin onder andere KLM werd opgericht. In het verhaal laat men zien hoe Plesman en Fokker, ondanks hun totaal verschillende karakters, de Nederlandse luchtvaart hebben opgebouwd.

Rollen
Albert Plesman, de oprichter van de KLM, zal worden gespeeld door Daan Schuurmans. De andere hoofdrol, die van Anthony Fokker, gaat naar Fedja van Huêt. Joram Lürsen, bekend van onder andere Alles is Liefde, Judas en Publieke Werken, is de regisseur van de serie. Schrijverscollectief Winchester McFly heeft, onder leiding van Thomas van der Ree, de verhaallijn geschreven.

Figuranten
In september beginnen de opnames. Er worden veel figuranten gezocht voor de scenes die in Lelystad worden opgenomen. De producenten zijn hiervoor op zoek naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich aanmelden via het castingbureau.

Naar verwachting verschijnt de serie in het najaar van 2020 op NPO1.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button