fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair slaat handen ineen met Poolse vliegschool

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft de handen ineen geslagen met de Poolse vliegschool Bartolini Air. Samen zullen zij meer dan 300 piloten opleiden, aldus de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Opleiding

Tijdens de opleiding worden de deelnemers in een 18 maanden durend programma opgeleid tot Boeing 737-piloten. De piloten in spe worden door instructeurs van Bartolini Air opgeleid. In de komende vier jaar verwacht Ryanair meer dan 300 piloten op te leiden in het trainingscentrum in de stad Łódź.

Wizz Air

Ryanair is niet de enige low-cost maatschappij met een trainingscentrum in Oost-Europa. De Hongaarse maatschappij Wizz Air opende eind vorig jaar haar nieuwe trainingscentrum vlakbij het Budapest Liszt Ferenc International Airport. In het opleidingscentrum kunnen 100 mensen per dag terecht, maar zal in de toekomst stijgen naar 250 per dag.

Polen

Ryanair breidde deze zomerperiode ook verder uit in Polen met een extra vliegtuig op de basissen van Krakau en Modlin en werden er 17 nieuwe routes uitgevoerd vanuit Polen. De Ierse airline heeft vijf basissen in Polen en 12 basissen in Oost-Europa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button