fbpx
737 MAXBoeingFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

Southwest Airlines rekent niet op MAX voor november

Het Amerikaanse Southwest Airlines rekent niet op een terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim voor november. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt.

Grootgebruiker

Southwest is grootgebruiker van het toesteltype met 34 stuks in de vloot, die sinds maart aan de grond staan. 

Boeing

Boeing gaf vorige week al aan te verwachten dat de autoriteiten pas in het begin van het vierde kwartaal van dit jaar aanvangen met de goedkeuringsprocedure, voor een terugkeer van het toestel in het luchtruim. De fabrikant van de 737 MAX houdt daarbij nadrukkelijk een slag om de arm. 

FAA

Southwest onderneemt hier nu actie op. De maatschappij zegt voortdurend de informatie van Boeing en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA te monitoren. “We blijven vertrouwen houden dat, wanneer de aanpassingen zijn goedgekeurd door de FAA, deze verbeteringen een veilige operatie van de MAX ondersteunen.” 

Prijsvechter

Southwest, en ook andere maatschappijen, hebben hun vliegschema’s al een aantal maal aangepast omdat de terugkeer van de MAX steeds langer op zich laat wachten. Nu haalt de Amerikaanse prijsvechter het type tot 2 november uit het vliegschema. 

Vluchten

De maatschappij zegt de aanpassingen steeds zo vroeg mogelijk door te voeren, om zo de impact op de passagiers te minimaliseren. Evengoed zullen de aanpassingen effect hebben op de reisplannen van een ‘beperkt aantal klanten’. Zo’n 180 vluchten per dag worden uit het schema gehaald, van de ruim vierduizend dagelijkse vluchten die Southwest in de zomer uitvoert. 

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button