fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Adria Airways in gesprek met Amerikaanse investeerder’

Adria Airways is in gesprek met een nog onbekende Amerikaanse investeerder om het bedrijf financieel gezond te houden, zo meldt CH-Aviation.

Financieel

De nationale luchtvaartmaatschappij van Slovenië is al een tijdje financieel aan het kwakkelen. Daarop besloot de Sloveense luchtvaartautoriteit om een onderzoek naar de maatschappij in te stellen. In januari van dit jaar werd dat onderzoek stopgezet omdat Adria Airways kon aantonen dat het financieel gezond was. De maatschappij wil blijven inzetten op groei op lange termijn. De gesprekken met de nog onbekende Amerikaanse investeerder zouden daar een reden voor kunnen zijn.

Investeerders

De eigenaar van de airline, het in Luxemburg gevestigde 4K Invest, pompte vorig jaar oktober 10 miljoen euro in Adria Airways om aan de financiële eisen van de luchtvaartautoriteit te voldoen. In november werd er nog eens 4 miljoen naar de maatschappij overgeboekt. Holger Kowarsch, ceo van Adria Airways, gaf in een recente persconferentie aan dat de maatschappij op zoek is naar een externe kapitaalinjectie om het bedrijf voor de middellange termijn gezond te houden.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button