fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

American Airlines en Qantas joint venture krijgt officieel groen licht

Het Amerikaanse ministerie van Transport, hetĀ Department of Transportation (DOT), heeft officieel groen licht gegeven voor een joint venture tussen de Australische maatschappij Qantas en American Airlines, zo meldt het DOT.

Goedkeuring

De goedkeuring voor de joint venture tussen de twee maatschappijen werd in 2016Ā afgewezenĀ wegens ā€˜een grote kans op concurrentie schadeā€™. Nu is de joint venture officieel goedgekeurd. Beide maatschappijen zijn ‘erg blij’ met de beslissingen en ‘kijken uit naar de samenwerking.’

Samenwerking

American Airlines en Qantas hebben al een samenwerking door middel van codeshare, maar zal die samenwerking verdiepen door middel van een joint venture. De twee maatschappijen zullen in de eerste twee jaar nieuwe routes lanceren, zoals tussen Brisbane in Australiƫ en San Francisco en Chicago in de VS. Later zullen er ook nog routes vanuit Nieuw-Zeeland bijkomen.

Klanten

Volgens de maatschappijen zullen voornamelijk de klanten voordeel hebben van de samenwerking, omdat de airlines hun prijzen en tijdsschemaā€™s op elkaar kunnen afstemmen. Jaarlijks zouden er door de samenwerking zoā€™n 180.000 vluchten tussen de VS, AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland bijkomen.

Eerder

Soortgelijke samenwerkingen werden al eerder door de Amerikaanse overheid goedgekeurd, zoals tussen United Airlines en Air New Zealand in 2001 en tussen Delta en Virgin Australia in 2011.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button