fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

British Airways stapt naar rechter om staking te voorkomen

De Britse pilotenvakbond BALPA, die ook de vliegers van British Airways vertegenwoordigt, meldt dat 93 procent van de piloten voor een staking hebben gestemd. Een woordvoerder van de maatschappij laat desgevraagd aan Up weten dat zij naar de rechter stappen om de staking te voorkomen.

Rechter

Een woordvoerder van de maatschappij bevestigde aan Up dat ze naar de rechter stappen om de stakingsplannen te verbieden. Vandaag, 23 juli, leggen zij de zaak aan de rechtbank voor, wat inhoudt dat ‘verdere onderhandelingen in de ijskast zijn gezet.’

Staking

Balpa meldt dat 90 procent van de British Airways-piloten een stem hebben uitgebracht en 93 procent daarvan zijn pro staking. Balpa-secretaris-generaal, Brian Strutton zegt over de kwestie: “dit sterke resultaat toont de vastberadenheid van BA-piloten en laat de maatschappij zien dat het met een verbeterd aanbod moet komen, om een staking te voorkomen. Helaas hebben drie dagen van gesprekken de positie van het bedrijf totaal niet veranderd. De beslechting van dit geschil ligt in handen van British Airways.’

British Airways

British Airways zegt teleurgesteld te zijn in de piloten. Zij vinden hun salarisvoorstel van een stijging met 11,5 procent uitgesmeerd over drie jaar ‘redelijk’. De maatschappij heeft nog geen data ontvangen wanneer de staking zal plaatsvinden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button