fbpx
AirlinesCargoEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM moet half miljoen betalen voor noodopvang schildpadden

KLM moet de kosten voor noodopvang van schildpadden betalen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) twee jaar geleden moest regelen. Dit omdat de diertjes onder slechte omstandigheden vervoerd werden, zo luidt de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die kosten bedragen 470.000 euro.

Kosten

De kosten voor de noodopvang van de schildpadden komen neer op 470.000 euro. De NVWA wilde deze kosten op de KLM verhalen, maar de maatschappij spande daarop een rechtszaak aan, omdat zij vonden dat de schildpadden ook in het KLM dierenhotel opgevangen hadden kunnen worden. Dat was volgens KLM goedkoper geweest dan de noodopvang.

Opvang

Het CBb was daar niet van overtuigd, omdat er voor de opvang van de schildpadden grootschalige waterbassins nodig zijn. Die heeft het KLM dierenhotel niet. Ook zou KLM het aanbod om de dieren in het hotel op te vangen pas tijdens de rechtszaak hebben aangeboden, en niet tijdens de controle zelf.

KLM

‘KLM heeft kennis genomen van de uitspraak van het college van Beroep van het bedrijfsleven en bestudeert deze uitspraak momenteel.’ Zo meldt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up.

Controle

De in slechte omstandigheden vervoerde schildpadden kwamen in de zomer van 2017 aan het licht tijdens een routinecontrole naar 11.000 schildpadden van de NVWA. ‘De dieren zaten op hun doorreis van Zuid-Amerika en Kenia naar Azië in te krappe behuizing opgepropt. Een aantal overleefde daardoor de reis niet en de nog levende schildpadden verkeerden in slechte gezondheid’, aldus het CBb.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button